2010-01-30

Rare Tea Company

nu spelas: Chiisana koujitsu från Hatsukoi Limited OST

Ramlade på denna webshop med te via den brittiska inredningstidningen Living Etc, de hade en liten liten notis med en fin burk och eftersom jag vanemässigt spanar in alla ställen som säljer te och teprylar så besökte jag sidan.

De har ett fåtal sorter och jag var en aning skeptisk inför burkar med texten 'Oolong tea' och inget mer, men de informerade faktiskt om att det var TGY inuti så jag kände mig mer hopfull efter det.

Jag dristade mig till att skicka efter en burk med vad som kallades Lost Malawi Tea, ett organiskt Fair Trade-te tillverkat på traditionellt vis utan ctc och stordrift. Samtidigt finansierar teplantagen många människors liv och skolgång vilket känns dubbelt bra.
(jag menar nu inte att alla ska rusa ut och köpa bort sitt dåliga samvete...jag tror att teet nog kan vara hyfsat oavsett, men för mig känns det som en extra bonus) :)

Det fanns även en liten film om teet:


Filmen ser kapad ut här på bloggen men du ser hela bredden, det är svarta kanter på youtube som inte kommer med. Tonen i klippet kan kanske tyckas lite överdriven, men hursomhelst. ^^

En burk på 50 g tar de £6.50 för och frakten gick på £2 vilket känns helt ok. Jag väntar med spänning.

No comments: