2013-09-29

Vietnamese Marble Mountain OP från Nothing But Tea.

Itou Masumis ふしぎふるふる (fushigi furu furu) från plattan Yumefuru mori e i högtalarna f n Kör vidare på den billiga linjen...

Det här teet fick hänga med en beställning från NBT i våras, då köpte jag bara en tiogramspåse för att prova.

Första intrycket var kanske lite ljummet men det växte. Visst känns det fortfarande att det är ett lågpriste men det är charmigt och otvunget med en värme i smaken som fick mig att känna att jag nog behövde en påse till för att bekanta mig ordentligt. Så, vid nästa tillfälle slog jag till på ett hekto.

Bladen är alls inte märkvärdiga vare sig i torrt eller vått skick, men ur burken kommer ändå en tilltalande, lätt kärv doft.
husen tvärsöver gatan skymtar...


Teet i sig har den där svagt vällingliknande doften.

Kapaciteten hos de här bladen är inte heller den särskilt märkvärdig utan jag skulle nog rekommendera att brygga som vanligt men öka på mängden blad du vanligtvis använder med kanske upp till 1,5x. Annars blir det mest lankigt.

Oftast har jag druckit det som vanligt morgonte d v s en sked blad i en kopp och sen på med mjölk, men det funkar även fint bryggt med mer blad och kortare tid. En msk blad till 2dl-kanna och en knapp minut till att börja med. Tre bryggningar kan man krama ur det på så vis.

Munkänslan är lite tjock-vagt viskös på ett trevligt sätt och jag har hittills inte heller lyckats brygga ihjäl detta utan det har hela tiden hållit sig på rätt sida av strävhet och beska.Ett bra mycket bättre köp än Ru Yi-teet. Mina 100g fick jag lägga £4.50 för och det kan ju inte på något vis kallas annat än prisvärt.

Kul också att få prova te från Vietnam, det var nytt för mig. Länk här.

No comments: