2009-08-02

Sikkim Temi special organic

nu spelas: jahaja, dags att slå på datorhögtalarna kanske...

Fick en provpåse av detta med min ordinarie order från House of Tea.

Teet är(antar jag eftersom de anger ett plockdatum i mars)first flush vilket ger ett te med mycket toppnoter men inte så mycket i botten s a s. Vilket är helt okej.

Bryggt efter påsens anvisning-som f ö skiljer sig från hemsidans...förvirrande. Bra doft men bladen luktar cigarettaska. Tycker iofs ofta att blöta teblad inte luktar något vidare skiljda från teet, japanska teer undantaget.

Mindre okej är den höga bitterheten, jag provade först teet rent i en liten kopp och det var duktigt strävt och bittert. Det bittra blir till en sorts omogna trädgårdsbär-smak efter en stund vilket jag antar är helt i linje med tetypen här. Jag behövde dock definitivt en skvätt mjölk till detta för att palla. Då blir det ganska aromatiskt och trevligt, men inte till priset 199 kr för 70 gram :O

Jag kanske är förstörd för livet efter detta. HoT har en egen variant men jag har inte öppnat den påsen än.

Nå, det får bli någon sorts mellanbetyg på detta. Priset drar ner lite. 3 av 5 möjliga toppskott. ^^

Men varför skriver butiken "lätt nötaktig smak med en söt aftertaste"? Vad är det för fel på "eftersmak"?

edit: Tycker inte heller teet håller för tre bryggningar.

2 comments:

Tekoppen said...

Oj så olika vi tyckte! Men så bryggde vi nog ganska olika också :) Misstänker att du hade 100 grader varmt vatten och kanske ganska långa bryggningar?

http://texter-om-te.blogspot.com/2009/10/sikkim-temi-special-organic-fran-house.html

Jag misstänker att anledningen till att House of Tea's hemsida innehåller en hel del språkfel är att ägarna inte har svenska som modersmål.

sparris said...

Nu var det ju en stund sen jag hade det hemma men det kan nog stämma! Brukar börja med de anvisningar som finns och sen börja fippla utifrån dem, men nu hade jag så lite te att det inte räckte till några experiment. Ofta tycker jag dock deras brygganvisningar funkar för mig. :)