2009-10-17

Harmutty Tippy Golden från Whittard of Chelsea

nu spelas: tayori nai funade från Aria the origination OST

Har varit och besökt min vän i England för inte så länge sedan. Det var många år sedan jag var där och jag tänkte bland annat se om jag hittade någon kul tebutik emedan vi skulle besöka Bristol.

Jag fann Whittard of Chelsea som kanske inte kan betecknas som överdrivet "kul" för en tekännare, faktiskt den enda av detta slag jag såg, inhyst i en halventusiastisk galleria och rätt...blommig. Och prickig. You get the idea. Dock har de ganska trevliga kannor och annat med sitt emblem på som jag ev hade slagit till på(en mindre kanna alltså) om det inte varit för det riskabla i att släpa porslin med på flyget hem.

Hade faktiskt kollat in hemsidan innan jag åkte för att se om stället var värt ett besök. I efterhand får jag nog säga att...mja...eh. kanske. Om man är desperat.

De hade dock en serie med premiumteer(även om jag undrar lite exakt hur premium det är när det kostar £6). Sniffade lite på ett pu-er men misstänkte att det nog inte skulle bjuda på nån vidare upplevelse. Måste dricka det pu jag har först också =O

Ville dock ha en liten påse nånting med mig hem och valet föll på Assam-teet Harmutty Tippy Golden. De hade nån sorts extrapris så 100 g gick för £4.50.

Har försökt hålla förväntningarna nere och vara objektiv.
Skulle säga att påsen innehåller kanske runt 15% tips och ganska små, smala blad. Doften i burken är dock underbar; torkade fikon eller plommon och mörk choklad.

Hittills har jag bara bryggt på vanligt sätt för jag känner mig lite ämlig och ville ha stooora koppar med mjölk att hänga över. Första bryggningen blev förvånansvärt svag, men ok. Inget speciellt. Är just klar med en ny kopp med mera blad. Teet luktar vagt gräddigt och nånting vällingartat.

Utan mjölk smakar det...svart te. Typ. Och den smaken är jag inget fan av. Med mjölk tillsatt framträder smaker som till viss del följer doften, något svagt choklad-igt, vinliknande. Överlag är det dock ingen wow-upplevelse, detta. Snarare ett bas-te man kan brygga med hjärnan avslagen. Ok, men inget som sticker ut åt något håll. Oförargligt.

Reserverar mig dock för att jag ev i framtiden hittar ett sätt att brygga på som får saker att framträda på ett annat sätt. 2 av 5 toppskott från mig.

No comments: