2009-11-20

Tea Bank Estate FBOPF Ex. Spl

nu spelas: här är tyst, faktiskt

Ett Ceylonte från Upton Tea Imports. Har köpt en hel bunt provpåsar valda mer eller mindre slumpmässigt, delvis i syfte att hitta ett bra Ceylon, men jag har inte begränsat sökandet till enbart deras webshop.

Hursomhelst, två från Upton, denna samt Bogawantalawa estate(Läbbig. Don't go there*).

En påse med 15 g kostar $1.50, 125 g $9.80 vilket väl är helt okej, antar jag. Teet doftar riktigt gott när jag öppnar påsen, och fortfarande vid tredje bryggningen, även om detta helt klart inte är ett te som gör sig bäst för en bryggstil med flera omgångar.

Första gången tog jag en rejält rågad tesked och hällde ca 3 dl vatten över och lät det dra 30 sek, vilket kanske var i lätt överkant, men fortfarande gott. Jag associerar till fint mjöl av något slag(ok nu blir det flummigt...) när jag provsmakar, men jag menar inte smaken som så, den är kraftig men inte bitter/besk utan mer...kaffeartad kanske, på något vis. Problemet för mig är att vissa saker/smaker ger mig färgassociationer och jag antar att sånt är rätt värdelöst för alla andra. X_X

Andra bryggningen 30 s, tredje 1 minut och det är förvisso fullt drickbart men man känner ändå mindre angenäma smaker, som riktigt trötta oolongblad, i bakgrunden. Doften finns dock fortfarande kvar, åt röda vinbärshållet. Lite som Valrhonas Manjari-kakor. Kanske även russin?

Länk till teet här.

Uppdatering av post följer när jag kört en omgång med annan bryggmetod. =) Tilläggas bör att jag prövat först utan men sedan tillsatt en liten(för mig iaf) mängd mjölk i koppen. 2,5 toppskott, may be subject to change.

*=bryggt på samma sätt som ovan ger det ett te som snarare luktar mjölk/välling men har undertoner av något som inte känns helt toppen, a la tristaste sortens english breakfast-påsar. Smaken har en sur beska som jag gissar är vad som refereras till som 'citrus' av butiken. Nothing of the sort, says I. Bara ruggigt. Det här teet dör dessutom än snabbare än huvudrecensionens. 1 av 5 toppskott.

No comments: