2011-12-30

Organic Ceylon från Butiki Teas.

i min iTunes....Sayonara iro wa blue~Yano Maki


Ok, nu var det faktiskt skamligt länge sen jag skrev nåt här. Inte ens årstidens trötthet och mentala ide ska hindra mig idag, inte ens det!

Dagens övningar hamnar i ligan 'teer sparris använder som morgonte' och kommer från en för mig ganska ny webbshop, Butiki Teas. Är inte helt säker men jag tror jag hittade den via Gongfu Girls twitter, hon säljer deras teer i sin egen tebutik Phoenix Tea Shop. På ett eller annat sätt fick jag hursomhelst höra om ett annat av deras teer som verkade helt fantastiskt-lugn, vi kommer till det vid ett senare tillfälle-men jag gillar att dammsuga en webshop och kika så man inte missar nånting intressant och kanske framför allt för att göra frakten mer värd priset. =)
Hos Butiki Teas betalar man via PayPal men den frakt som anges i shopen stämmer inte utan räkna med ett påslag. I mitt fall landade det på ca $10 extra utöver köpesumman.

Dammsugandet uppenbarade ett organiskt odlat Ceylonte så jag slog till på 1oz/30g.
Bladen är ganska mörka och jämna till färgen, skymtade en enda tipp men doften var tydlig och klar med den för mig karaktärisktiska 'bara te'-känslan som Ceylonteer har. Jag tog en vad jag trodde var lämpligt dimensionerad nypa och lade i liten glaskanna, hällde på 95° vatten och lät det dra i två minuter. Utan mjölk en aning bittert, strävt på tungan men utan tungkviller, mer som...kaffe? Dock väsentligt mycket godare än det eländiga fuktskadade snabbkaffe jag hällt i mig på morgnarna(eller ja, elvatiden... :$ ) för att över huvud taget orka upp.


h0ly cr@p! sol! sjsshfhfkflö 

Doften är dock fortsatt trevlig, påminner om Tehuset Javas Waulugalla Silver Candy jag testade sent i somras, men kanske inte fullt så kryddigt. Med en aning mjölk klipps de värsta bittertopparna och man får ett neutralt frukostte. Inga större sensationer men jag hade verkligen slut på öppnade svarta grejer att dricka till morgonmackan, nu är det verkligen dags att göra en djupdykning i lagren.

Sammanfattning: varken bättre eller sämre i klassen, man kan lika gärna köpa nåt annat.

Önskar en God Jul i efterskott samt hoppas att nyåret blir trevligt!

No comments: