2012-09-21

Oaklands Assam TGFOP från Te-Centralen.

idag lyssnas det på...gamla svenska new age-gubbar; Leif Strands Taurus*Det har varit klent med nytt här ett tag, ledsen för det. Har hållit mig undan internettet till stor del ett tag för mina ögon har inte riktigt pallat trycket.

Behöver glasögon! :O

Skrämmande och egenartat. Nåja, de kommer förhoppningsvis snart så jag slipper känslan av att ha nåt slags rökig slöja i synfältet...

Dricka te var det ja...
Idag en provpåse svart indiskt från Te-Centralen som jag tänkte kunde passa nu när det är kyligare temperaturer ute. Plus åtta och mörka moln vid horisonten. 

Påsen innehöll detta:
Ingen märkvärdig doft från bladen vad jag kunde känna, men mitt luktsinne har fluktuerat hej vilt de senaste dagarna, anledning okänd. De ser ju helt okej ut i vilket fall, en och annan knopp och överlag jämna och fina.

Bryggde i kanna idag för trivselfaktorns skull. Höst!

Redan medan jag hällde upp vattnet slog en tydlig doft av choklad emot mig, något jag inte stött på i ett Assam tidigare. Det var en trevlig överraskning.

Även det upphällda teet håller en not av choklad, om än svagare. Smaken är mjuk, lätt söt men har det där robusta som är så karaktäristiskt för den här sortens te. Bittert på det bra sättet.
Går utmärkt att dricka utan mjölk, faktiskt så tror jag att de som av vana dricker sådana här teer så har mycket att hämta här.
Har bryggt som jag brukar med svarta teer så jag har tyvärr inga exakta parametrar, ögonmåttar i de allra allra flesta fall, det blir bra ändå. Däremot lät jag det inte dra de fem minuter som butiken anger, det skulle ändå inte blivit i min smak, utan kortade tiden.

Te-Centralen vill ha 69 kr för ett hekto av det här och det tycker jag känns som en riktigt bra nivå. Ett trivsamt Assam i mellanprisklassen, för att travestera Nattsudd.** 
Lyste upp en morgon som denna när det verkligen inte gick att låtsas att det var sommar längre. 

Köps här.
*=kan fortfarande inte fatta att plattan(som jag ägt på vinyl sen tidiga nittitalet) inte gick att uppbringa i digital form i någon för ändamålet specialiserad butik(iTunes store etc) eller från andra källor(host). eBaysäljare ville ha $70 för en skraltig gammal cd av en artist som världen varit frapperande ointresserad av i decennier. Till slut fann jag via Amazon en säljare i Tyskland ett ex till skäligt pris.
 /rant
Alla låtar är inte superbra men just denna-Taurus(det är nån slags stjärntecken-temaplatta) är riktigt bra. Mitt eget tecken är rätt styvmoderligt behandlat liksom i merparten av alla väggalmanackor världen över. Suck.

Ledsen f ö att länka till Spotify som inte kanske alla har men på tuben finns bara ett klipp med nån töntig röst i början som skär sig med musiken.

**=Sveriges mest saknade tv-program, iallafall i detta domus. Ge ut skiten på dvd, nu! Är det nåt som vore värt att lägga licenspengar på så är det väl det! 
Den som är obekant med programmet kan a) skämmas grovt och b) börja titta här. Å hör sen.

No comments: