2013-06-06

Imperial Pure Bud Yunnan black tea of Simao från Yunnan Sourcing.

min jpop-crush KOTOKO håller mig sällskap idag:när jag blir stor ska jag också ha glajjor med lysdioder i överkanten...
Det andra av de två teer jag druckit särskilt mycket av under våren(det första postade jag om i mars så här går det undan...) är som synes även det ett svart te från Yunnan.


Yunnan Sourcing har både te från i höstas och årets vår-variant inne plus ett par andra snarlika sorter, alla till en väldigt liten peng($8-10/50g eller så). Min egen påse är från våren 2011 men har förvarats oöppnad tills någon gång i början av det här året.

Liksom det andra teet jag öppnade i samma veva har jag oftast bara mosat ner en försvarlig mängd blad i min lilla glaskanna, kokat upp vatten och kört tills smaken tagit slut. Eller jag tagit slut/måst gå och lägga mig/bara inte pallat mer.

Fin doft från bladen, rent, lite sött med en antydan till bränt socker.

Har bara prövat mig fram vad gäller bryggningen, en knapp minut till att börja med kanske.
Inte heller det här teet ser ju särskilt festligt ut i koppen, blackt och en aning grumligt. Det senare åtminstone delvis beroende på alla småhår. 
Drycken doftar väldigt tilltalande även om jag inte kan precis beskriva vad det är jag känner, bara att det känns fräscht och av bra kvalitet. 

Teet är mjukt men inte utan en viss skärpa som jag gillar. Den hindrar det från att bli uddlöst och tråkigt. Där finns något som jag associerar till potatis...stärkelse?

Ytterligare ett billigt, trevligt, prisvärt vardagsalternativ, lite sötare och mer publikfriande än Banna Black Gold. Till sist en önskan om en riktigt glad nationaldag!


~flicker message from epsilon~

No comments: