2012-10-31

Tespaning #4.

 stillsamt piano: Earl Grey från Ladies versus butlers! OST


Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd Gig avsnitt 23: seriens (semi)antagonist Kuze och vad som verkar vara Aramakis brorsa snackar lite* medan brorsan bjuppar på te. Oklart om det är Yousukes eget ställe eller om de bara klev in på första bästa servering.Gissar på att det är oolong modell Ä i kopparna.*=snackar och snackar, Kuze får sig en del rätt tunga frågor med tanke på att en halv revolution håller på att braka lös utanför.

9 comments:

Tristan DC said...

Hur i hela friden får du fram sådana fina bilder från filmerna?
(och var får du ta i filmerna? Har aldrig kollat på manga filmer, men nu har du visat flera exempel som verkar lite mysiga och kan ge Japan insikt)

Har du förresten läst "A geek in Japan"?

sparris said...

Jag köpte väldigt mycket region 1-serier från Axelmusic/Planet Axel innan de konkade, det var väldigt billigt och låg frakt. Och sen har jag lite andra källor... *host*

Det finns mycket mysigt att hämta i anime och dorama!

Den boken har jag inte läst-bra?

sparris said...

Och ja, jag öppnar filmfilen på datorn, tar screenshot och skärper sen till bilden lite i Preview(har mac). :)

Tristan DC said...

Boken är i princip en blandning av en resehandbok och "Japan for Dummys" med hela deras historia, mentalitet, skriftspråk och etikett på 1 timme. :)
Lite överdrivet, men den är bra!
Det är alltså ingen skönlitteratur. Titeln är nog en ordlek på att författaren är grek. (tror jag) Är han spansk faller den goda ide'n.
Han har också en hemsida som han tydligen uppdaterar varje dag. Den skall jag kolla på nu.

Blev förresten lite kaxig efter mina senaste framgångar inom te-konsten, så nu sitter jag och testar gyokoro'n igen.
Brygger i en kyusu idag, har alltid bryggt i gaiwan innan. Får se om jag blir nedtagen på jorden igen...

Tristan DC said...

Har du förresten någon rekommendation på bra Internetbutik för te?
Någon där man ver att det man beställer är det man får och som har bra priser.

sparris said...

Jovisst har jag det, men behöver nog veta lite vad för slags te du är ute efter-ursprung, typ osv. Rekommendationer har jag många men ingen enskild butik är bra på alla sorters te. :)

Tristan DC said...

Jag tänkte gå "all in" på gröna kinesiska teer ett tag. Botanisera lite för att hitta mina favoriter. Det känns som det är det som ligger mig närmast.
Sedan skulle jag testa oolong i var ända av skalan för ett se vad uppståndelsen handlar om....
Ser att det blev lite fel här ovan förresten, det är inte gaiwan jag bryggt i, det är en shiboridashi (tror jag du kallar det, det är ett ord jag i alla fall inte kommer att komma ihåg)
Jag fick tag i en sådan pga. ett missförstånd mellan mig och en kinesisk kollega. Tur, för jag hade aldrig kommit på tanken att köpa en själv, och nu använder jag den nästan varje dag

sparris said...

Nu vet jag ju inte var du bor men vi har ju den mycket bra butiken In the Mood for Tea i Stockholm, antingen om du besöker deras fysiska butik eller använder dig av webshopen, vilket som. Mycket fina teer. Canton Tea Co är ett annat alternativ, samt Yunnan Sourcing, där kan man hitta kul teer till väldigt låga priser.

Tristan DC said...

Got it!
Tack skall du ha.

(bor i den stora staden på framsidan :) och ibland blir jag lite avundsjuk när jag ser hur stort utbud ni har map. tehus etc. Vi har inget liknande alls)