2012-08-30

Kyo-bancha från Yuuki-Cha.

lyssnar på...Shibasaki Kous Graybee från plattan Hitori Asobi
Idag blir det rustikt te minst sagt, kolla in pinnen jag fyndade häromdagen:

Inte varje dag man får halva tebusken med i påsen! :D

Vill dock framhålla att jag på intet vis är 'upprörd' över detta eller tycker det är råddigt.  Det skall vara så även om just den här kvisten kanske var större än vad som är vanligt. Har sett det hävdas både här och där att stjälkar gör smaken sötare, och detta är ett ganska sött te i mitt tycke.

Dock funkar det iom rostningen bra till mat och det är så jag druckit det för det mesta. Otvunget och gott.


det är lite av lövhög i november över det hela...


Kommer inte föreslå några bladmängder eller andra parametrar här, det är liksom bara att köra på för det är omöjligt att sabba bryggningen, Yuuki-Cha själva föreslår att man mer eller mindre kokar bladen också-som sagt, väldigt rustikt-så det är nog bara att hysta ner en lagom näve te i valt bryggkärl och så på med vattnet. Sen kör man på med längre och längre omgångar tills det tappat smak såpass att det inte känns värt att fortsätta.

Smaken är ungefär som houjicha, mild och rostad och aromatisk.

Perfekt sommarte iom att det är rätt gott kallt och t o m sötare kylt.

Fattas bara att öppna fönstret, hänga upp en fuurin och sippa loss liksom.

Ett hekto kostar $7 men se upp, detta är nog det mest voluminösa te jag sett, dessa hundra gram fyller två 200g-burkar för japanskt te och det blir ändå över.
Om man ändå är i färd med en beställning från den här butiken kan man ju lika gärna slänga med en påse, dom kastar det ju praktiskt taget efter en ändå så billigt är det. Kika här.

2 comments:

Anonymous said...

Jag har druckit något med samma namn och samma utseende, det var dock väldigt rökigt, värre än lapsang, så det är nog inte samma?

sparris said...

Skulle kanske kunna bero på vem som tillverkar det?