2011-07-28

Golden Nepal från Himalaya.

jag lyssnar på...Elegant Taste från Kiddy Grade Sound Pack 2 - Lumiere*

Även om butiken idag inte alls ser ut och ger samma intryck som när det begav sig för sisådär 20-25 år sen när jag tog mina första stapplande steg i teshoppandets underbara värld så har ändå Himalaya i Hötorgshallen en lite speciell känsla för mig. Jag minns alla i backspegeln rätt suspekta teer jag handlat där(blåbär! päron! viol!) och glädjen i att få prova nya smaker.
Det var även genom deras teer jag gradvis begrep att rent te utan en massa jox liksom var lite godare än Yellow Sky och allt vad det hette. Lärde mig känna skillnad på Yunnan och Keemun. Upptäckte att jag föredrog det de kallade Ceylon High Grown framför den billigare sorten. Diggade höstskördat Darjeeling.

ja och så bidde det visst ett par praliner också, så kan det gå ^^

Ok, det var en rätt lång utsvävning, det enda jag ville tala om var att jag köpte på mig lite fulte igår, Himalayas Golden Nepal. Trevligt nästan-Darjeeling för 30 pengar/hg. Druvkärns-smaken är det mest framträdande, enkelt och okomplicerat te som inte bråkar en mosig morgon som denna. Lite strävt om man inte är påpasslig vid bryggning men har fin doft, funkar utmärkt i spontanblandat frukostte och känns överlag prisvärt tycker jag.


Förtydligande: 'ful-te' i de här sammanhangen är det jag kärleksfullt kallar allt som kanske inte kostar massor, kan köpas i snabbköp eller tebutiker som inte specialiserat sig på superteer men som inte därmed behöver smaka fan. Lite enklare te. Allt te man kan brygga utan schack-VM:s-koncentration utan bara lite snabbt.

Vardagste är en annan synonym, men "en vardagste och en internet, tack" låter ju lite knöligt och osmidigt.Bloggtiteln kommer apropå det från en statusrad i MSN som hängde med länge. :)*=vilket var lite av ett sammanträffande, det dricks en del te i Kiddy Grade...Nån vill även kränga en rätt kass figur på eBay föreställande Eclair i samma dress...för $399. Lycka till.
Även om hon där iaf har vett att ha rätt koppar till kannan istället för jättekoppar och mjölk och socker. Någon som kommer med fikat iklädd cheongsam och med liten brun kanna kanske inte har English Breakfast i. :P

No comments: