2012-06-23

Wu Ling oolong från Tea from Taiwan.

det slölyssnas på soundtracket till Asatte no houkou som spelas ute i vardagsrummet idag


Tvärtemot vad man kanske skulle kunna tro så händer det ju att jag dricker te också, inte bara tjackar tegrejer på nätet. ^^

Hade en önskan om någon sorts grönare oolong idag, kanske bao zhong men det enda jag fann i skåpet var en jättepåse, jag som var nästan åtminstone halvsäker på att jag hade småpåsar med sånt...

Bah, till slut högg jag bara en påse från ett av knippena med provpåsar från Tea from Taiwan, det kan ju aldrig gå fel?

Det här är en av sorterna från deras Chong Pei-samling med prover, tyvärr vet jag dock inte vad det innebär, exakt. Ett område?

Noteras bör att detta inte är årets skörd, men teet har legat vakuumförpackat.

Sniffar lite i påsen, det luktar fruktigt, mer än det brukar göra tycker jag, samt något annat jag famlar efter ord för...pepparkaka? oerhört svårt att sätta ord på men jag har nog inte stött på den här doftkaraktären förut.

Liksom med Da Yu Ling från samma butik häller jag hela klabbet(7g) i min 150ml fisk-kanna och kör en knapp minut, med den skillnaden att jag sköljer lite snabbt först. Fråga mig inte varför.

Medan bladen väntade på det varma vattnet i kannan var doften mer spannmålsaktig, och nu luktar det färdiga teet liksom buljongigt, som om det fanns annat än vegetabilier här. Kokt kött, typ. Utan salt.

Provsmakar och jomenvisst, tackar som frågar, den här var det drag i. Ren smak med viss rostade gryn-karaktär(begriper folk om man säger müsli? eller bran flakes?) och härlig känsla med skärpa på tungan. Drycken är lite oljig-tjock men inom rimlighets gränser.

Ett par bryggningar in kikar det där lite stickigt syrliga fram vid ett tillfälle.

Jämfört med just Da Yu Ling känns det som det här teet är kanske lite mindre av allting; lite mindre
tungkviller, lite mer ordinär smak, lite mindre uthålligt. Lite mindre studs.
Låter man bli att jämföra så är det ett helt okej te tycker jag.

Det står inte våldsamt mycket matnyttigt på teets infosida, men kika här om du är intresserad.


1 comment:

Tekoppen said...

Jag brukar också jämföra med musli, särskilt när det finns drag av både spannmål, honung och nöt - då är det så fint att säga alltihoppa med ett enda ord :)